Claude Francois for ever PDF

François claude Francois for ever PDF geboren op 1 februari 1939 in Egypte. Zijn vader, Aimé, was een Fransman die werkte als directeur op het Suezkanaal. Zijn moeder, Lucia alias Chouffa, werd geboren in Calabrië, Italië, en was huisvrouw.


Claude François ontmoette in 1959 zijn toekomstige vrouw, de danseres Janet Woollacott. Het huwelijk werd voltrokken op 5 november 1960 in Monaco. Eind 1961 vertrok François met zijn vrouw naar Parijs, vastbesloten het daar te maken als zanger. Het was de tijd van de yé-yé en Salut les copains, het beroemde radioprogramma voor de jeugd. In oktober 1962 kwam de grote doorbraak met het nummer Belles, Belles, Belles, een cover van The Everly Brothers. De Franse tekst kwam van Vline Buggy en Claude zelf. Het nummer werd grijsgedraaid op de radio en vooral op Salut les copains.

Van de eerste Clodettes maakte ook Maddly Bamy, de laatste vriendin van Jacques Brel, deel uit. Na een idylle van drie jaar met de toen nog piepjonge Eurovisiesongfestival-winnares France Gall ontmoette hij Isabelle Forêt, die de moeder van zijn twee zonen zou worden. Zijn carrière als zakenman begon in 1967 met de oprichting van zijn eigen platenlabel Disques Flèche. Op 1 juli 1974 trad hij in Parijs op voor 20. 000 toeschouwers, een concert ten voordele van de stichting Perce-Neige van acteur Lino Ventura. Claude François leidde een hectisch leven waarin plaatopnamen, televisieoptredens en concerten elkaar in rap tempo opvolgen en soms ook het noodlot toeslaat. In 1975 ontsnapte hij op het nippertje aan een aanslag van de IRA in het Londense Hilton-hotel en in juni 1977 werd zijn auto onder vuur genomen op de autosnelweg naar Dannemois.

De politie telde elf kogelinslagen in het koetswerk. Hij en de andere inzittenden kwamen er met de schrik vanaf. Eind 1977 brak de discoperiode aan en ook François deed hieraan mee. Op 16 januari 1978 trad hij voor het eerst op in Londen, in de Royal Albert Hall, voor 6000 liefhebbers. Het concert sloeg aan en een Engelstalige carrière leek zich aan te kondigen. Er verscheen ook een album met zijn grootste successen in het Engels. Vastbesloten door te breken in de Verenigde Staten wilde hij eerst Engeland veroveren.

Dit gebeurde op 9 en 10 maart. Hij overleed echter op zaterdag 11 maart 1978 in Parijs, geëlektrocuteerd in zijn badkamer toen hij staande in zijn met water gevulde bad een loszittende lamphouder wilde rechtzetten. Zijn bijna maniakale zin voor orde en stiptheid was hem fataal geworden. Disques Flèche wordt nu geleid door zijn zoon Claude junior. Over François’ leven zijn meer dan honderd boeken verschenen.

Zijn landgoed, Le Moulin, is nu een restaurant en museum gewijd aan zijn leven en werk. De musical Belles Belles Belles met uitsluitend liedjes uit zijn repertoire speelde wekenlang in een uitverkocht Olympia te Parijs. Place Claude François » ingehuldigd, dicht bij de boulevard Exelmans, waar de kantoren van de groep Claude François gevestigd waren en ook nabij het appartement waar hij om het leven kwam. Ook in zijn geboortestad Ismaïlia draagt een straat zijn naam. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 nov 2018 om 16:50. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Fra le sue canzoni più conosciute di repertorio pop e disco figurano anche Je viens dîner ce soir, Chanson populaire, Le lundi au soleil, Je vais à Rio, Belinda, Magnolias for ever e Cette année là, riferita all’anno del suo debutto, il 1962. Dalla natìa Ismailia, da padre francese e madre italiana. Il padre Aimé lavorava come controllore del traffico navale presso il canale di Suez, si trasferì a Port Tawfik.