Finistère 39-45 PDF

De naam dankt het departement aan de ligging: letterlijk betekent het fin des terres, ofwel: het einde van het land. Finistère is omgeven door de departementen Côtes-d’Armor en Morbihan. Het grenst verder in het noorden aan het Kanaal en in het westen en het finistère 39-45 PDF aan de Atlantische Oceaan.


De inwoners van Finistère heten Finistériens. Zie de categorie Finistère van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 apr 2018 om 09:16. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Brest métropole océane, communauté urbaine de Brest, créée en 1973. Quimper Bretagne Occidentale , créée en 2017.

Communauté d’agglomération de Morlaix Communauté, créée en 2000. L’Insee et la Poste lui attribuent le code 29. Son nom en breton est Penn-ar-Bed. Après la conquête romaine le territoire relevait de la province de Gaule lyonnaise. Brest un castrum pour se protéger des pirates scots, saxons et frisons.