Hell’s Angel PDF

Hells Angels Motorcycle Club is de naam van een hell’s Angel PDF motorclub. San Bernardino, in de Amerikaanse staat Californië.


« Je roulais en tête de toute la bande, et je sentais qu’aucune puissance ne pourrait nous arrêter. C’était comme si j’étais devenu le chef Crazy Horse, menant la charge à la tête de centaines et de centaines de motos filant toutes à 130 à l’heure. Les gens, dans les petites villes, entendaient le grondement de nos bécanes longtemps avant de nous apercevoir […]. Je ne possédais pas des millions de dollars, je n’étais pas non plus en couverture de Time Magazine. Mais ce que j’avais, c’était le respect. Le respect de ceux qui comptaient sur moi. Après tout, je me suis dit, j’étais Sonny Barger. J’étais un Hell’s Angel. « 

Leden van het eerste uur waren vooral ex-militairen die zich, ontgoocheld door hun oorlogservaringen, afkeerden van de burgerlijke normen en waarden. Otto Friedli, een lid van de « the pissed off bastards of Bloomington », scheidde zich af van zijn club en vormde in Fontana direct in de buurt van San Bernadino de « Hell’s Angels motorcycle club ». Later is deze club samengegaan met de « market street commando’s MC » en vormde de San Francisco-chapter van de Hells Angels. Ondertussen had Sonny Barger in Oakland ook een MC opgericht onder dezelfde naam.

Kenmerkend voor deze club – en andere vergelijkbare – is dat de leden formeel gezag en regels niet erkennen en hun eigen regels willen hanteren. Daarbij gaan ze het gebruik van geweld niet uit de weg. Iedere lokale afdeling wordt chapter of charter genoemd en is verantwoording verschuldigd aan de hoofdchapter in Californië. In de loop van de jaren zijn charters opgericht in vele landen en tezamen tellen deze clubs vele duizenden leden.

Ook hebben de Hells Angels supportclubs. De grootste is Red Devils MC. De Nederlandse afdeling heet Hells Angels Holland. De Amsterdamse chapter wordt vaak door justitie en politie de motherchapter van Europa genoemd. Ook wordt deze de invloedrijkste chapter van Nederland genoemd.

In 1995 werden de Angels voor het eerst omschreven als een crimineel netwerk. Dat gebeurde door de commissie-Van Traa, die onderzoek deed naar de IRT-affaire. De motorclub zou zich onder meer bezighouden met de productie van amfetaminen, vrouwenhandel en handel in gestolen voertuigen. Hells Angels in een studie zelfs « de tweede maffiaclub van de wereld ».

Na zijn liquidatie in 2000 werd hij postuum tot Hells Angel bevorderd. Tijdens zijn begrafenis werd hij door honderden clubleden naar zijn graf begeleid. Op 13 februari 2004 werden drie Hells Angels van de Limburgse Nomads-chapter vermoord. Twaalf clubgenoten werden hiervoor tot zes jaar celstraf veroordeeld. Het OM, dat tegen veertien leden levenslang had geëist, is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken. In 2005 werden de Nomads opgeheven.

Op 19 januari 2006 werd op Curaçao de chapter van de Brothers Caribbean door de Hells Angels opgenomen. De nieuwe naam werd Hells Angels Caribbean. Op 3 september 2008 werd er een nieuwe chapter opgericht in Haelen, die de naam South East kreeg. Op 28 mei 2011 werd de chapter van de Demons Stolwijk en Demons Raamsdonk door de Hells Angels opgenomen. De nieuwe naam werd Hells Angels Gouda en van Raamsdonk South Central.