PONEYS PDF

Tijdens haar studie aan de Universiteit van Arizona ontmoette ze gitarist Bob PONEYS PDF. Samen trokken ze naar Los Angeles, waar gitarist en songwriter Kenny Edwards zich bij hen aansloot. In 1968 begon Ronstadt een solocarrière.


In 1971 kwam haar derde album uit, Linda Ronstadt. Haar begeleidingsband bestond uit een groep muzikanten die later Eagles zouden vormen. In 1974 brak ze door toen ze in de Verenigde Staten een reeks hits scoorde, alle afkomstig van het album Heart Like a Wheel. Haar grootste succes kwam met het album Simple Dreams, uit 1977.

Het jaar daarop bracht ze het album Living in the U. Linda een staalkaart aanbiedt van de 20e-eeuwse popmuziek met nummers van Romberg en Hammerstein om via Elvis’ ‘Love me tender’ en de sixties uiteindelijk uit te komen bij nummers van Little Feat en Elvis Costello. Begin jaren tachtig was Linda te zien op Broadway in The Pirates of Penzance, een toneelstuk naar een operette van Gilbert en Sullivan, en in 1983 in de filmversie van dit stuk. Belangrijk was ook haar vocale bijdrage aan het nummer « An American Dream » van The Dirt Band, een Amerikaanse country-, folk- en rockband die met dit lied in Nederland een top 10-hit scoorde. In 1986 zong ze met Paul Simon het nummer « Under African Skies » op diens album Graceland. Eind 1986 keerde ze terug naar de popmuziek. Linda Ronstadt heeft relaties gehad met enkele beroemdheden, onder wie Jerry Brown, destijds gouverneur van Californië, en filmregisseur George Lucas, maar ze is nooit getrouwd.