Wind power : Niveau A2-B1 (1DVD) PDF

De band werd in 1969 in Chicago opgericht door Maurice White, voormalig sessiedrummer wind power : Niveau A2-B1 (1DVD) PDF het Chess-label, het songwritersduo Wade Flemons en Don Whitehead en gitarist Michael Beale. Fire’, naar de elementen aarde, lucht en vuur in zijn horoscoop. Fire op waarmee ze een jonger en breder publiek wilden aanspreken.


Dans les endroits venteux, l’énergie du vent est capturée pour la transformer en énergie électrique à l’aide d’éoliennes. Des écoles sont en train d’utiliser cette énergie pour faire des économies d’électricité. Comment cette énergie éolienne est-elle fabriquée ? Comment est-elle utilisée ?

Clive Davis van Columbia Records was wel onder de indruk toen hij de band in New York zag optreden als voorprogramma van John Sebastian, en hij nam het Warner-contract over. Voorjaar 1973 verscheen Head To The Sky, het laatste album dat door Joe Wissert is geproduceerd. Charles Stepney Open Our Eyes op te nemen. 1974 was een druk jaar voor de band met een optreden op 6 april op het California Jam-festival, een openluchtfestival met 200. 000 bezoekers op het California Speedway terrein en een samenwerking met Ramsey Lewis op diens album Sun Goddess.

EWF werd de eerste zwarte act die tegelijkertijd de Billboard single- en albumlijsten aanvoerde en bleef vanaf toen jaren aan de top. That’s the Way of the World betekende ook het begin van het gebruik van Egyptische symbolen en piramiden op platenhoezen, kleding en podiumdecoratie. De band toerde door Europa als voorprogramma van Santana en deed daarbij op 11 oktober 1975 de Rotterdamse Ahoy aan. Ondertussen verscheen de live-dubbelaar Gratitude waarvoor enkele nieuwe nummers waren opgenomen, zoals Sing a Song en Can’t Hide Love. Ondertussen was de band zelf ook bezig met een nieuwe plaat, maar op 17 mei 1976 stierf Charles Stepney op 43-jarige leeftijd aan een hartaanval. Maurice White nam de productie over en het in oktober verschenen Spirit werd aan Stepney opgedragen.

Speciaal voor de Bee Gees-film Sgt. Op 16 juli 1979 verscheen I Am dat samen met All ‘n All als de beste EWF-plaat wordt beschouwd. De band leek op latere albums nog pogingen te ondernemen om ballads te schrijven die in veel opzichten doen denken aan After The Love Has Gone, maar die het niveau en succes van dit nummer niet meer evenaarden. Faces geen onverdeeld succes was, leverde het toch een gouden plaat op.